John McEnroe, captain van Team Wereld
NOS Sport

Team Wereld en coach McEnroe één zege verwijderd van Laver Cup

Ook op de tweede dag van de Laver Cup was Team Wereld in het Canadese Vancouver te sterk voor Team Europa. Na een perfecte eerste dag wonnen de tennissers onder leiding van coach John McEnroe op dag twee drie van de vier partijen.

Mede dankzij overwinningen van de Amerikanen Taylor Fritz en Frances Tiafoe kwam Team Wereld op een vrijwel niet meer te achterhalen voorsprong van 10-2.

Op de slotdag van het tennistoernooi volstaat één overwinning voor de eindzege.

Team Wereld had na de eerste dag, wanneer zeges één punt opleveren, een 4-0-voorsprong opgebouwd. Op dag twee in Vancouvers Rogers Arena waren er per duel twee punten te verdienen.

Fritz begon met een zege in twee sets (6-2 7-6 (3)) op de Rus Andrey Roeblev. De Noor Casper Ruud deed wat terug namens het door Björn Borg geleide Team Wereld door de Amerikaan Tommy Paul te verslaan: 7-6 (6), 6-2. Maar Tiafoe breidde de marge weer uit door winst op de Pool Hubert Hurkacz: 7-5, 6-3.

Canadees-Amerikaans dubbel

De Canadese publieksfavoriet Felix Auger-Aliassime pakte samen met de Amerikaan Ben Shelton het dubbel door Hurkacz en de Fransman Gaël Monfils te verslaan: 7-5, 6-4.

Op de slotdag is een overwinning drie punten waard en staan opnieuw drie partijen in het enkelspel en één dubbelpartij op het programma.

Team Wereld won het naar tennislegende Rod Laver genoemde toernooi vorig jaar voor het eerst. De vier eerdere edities werden telkens gewonnen door de Europese tennissers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl