Waterkanon van brandweer spuit water bij AVR
NOS Nieuws

Brand bij afvalverwerker AVR Rozenburg is nu echt uit

De brand bij afvalverwerker AVR in het Rotterdamse Botlekgebied is geblust. Dat meldt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De brand ontstond donderdagochtend in de turbinekamer van het bedrijf. De brandweer meldde 's middags dat de brand onder controle was, maar donderdagavond bleek dat toch niet het geval.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio zei in het NOS radio 1 Journaal dat de brand nu echt is geblust. " We hebben het driedubbel gecheckt, de brand is nu echt uit."

De brand heeft mogelijk grote gevolgen voor de afvalverwerking in delen van Nederland. Gisteren was de verwachting dat de AVR een aantal weken stilligt, maar een woordvoerder van het bedrijf kon daar vanochtend niets over zeggen. Eerst moet de schade worden opgenomen en de gevolgen in kaart worden gebracht.

Twee dagen geblust

Het blussen van de brand duurde twee dagen. Een van de problemen was dat de brandweerlieden moeilijk de vuurhaard konden bereiken. Het vuur was ontstaan in 'de meterkast' van het complex. Om er goed bij te kunnen, moest de brandweer enkele muren slopen.

Bij AVR Rotterdam wordt huishoudelijk afval verwerkt uit steden als Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Elke dag komen honderden vrachtwagens hun afval brengen. Ook afval uit het buitenland wordt verwerkt door AVR Rotterdam, maar dat is voorlopig stopgezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl