De carabinieri in Campobello di Mazara
NOS Nieuws

Ruim 50 arrestaties verricht bij actie tegen 'ndrangheta-maffia

De Italiaanse militaire politie, de Carabinieri, heeft 52 mensen aangehouden in een nieuwe operatie tegen de 'ndrangheta. Dat is een van de machtigste maffiaorganisaties ter wereld, afkomstig uit het zuiden van Italië. Bij de actie werden 400 agenten ingezet.

Volgens de politie zijn 38 van de aangehouden verdachten vastgezet. Zes mensen zijn onder huisarrest geplaatst en acht personen mogen hun woonplaats niet verlaten.

De 'ndrangheta bestaat uit talrijke clans en verdient al tientallen jaren miljarden aan de grootschalige handel in drugs. De organisatie zou verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de Europese cocaïnehandel. Ook wordt de 'ndrangheta gelinkt aan criminele activiteiten zoals witwassen, afpersing, belastingontduiking en fraude.

In mei al 150 arrestaties

Afgelopen mei werden in heel Europa al meer dan 150 verdachten opgepakt in het onderzoek naar de 'ndrangheta. Daarvan werden 108 arrestaties in Italië gedaan.

De Italiaanse politie werkte hierbij samen met de Europese politieorganisatie Europol. Er werden toen 1400 agenten bij de acties ingezet. Het was volgens Europol de grootste operatie tegen de 'ndrangheta ooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl