NOS Voetbal

Steijn ziet perspectief na 3-3 tegen Marseille: 'Crisis? Weet niet waar je het over hebt'

Steijn: 'Ik heb een geweldig Ajax gezien met een mooie interactie met het publiek'

Maurice Steijn legde in zijn analyse na de wedstrijd tegen Olympique Marseille in de Europa League (3-3) vooral de nadruk op wat er goed was gegaan. "Ik ben trots op mijn elftal", zei de Ajax-coach. "De ploeg heeft de rug gerecht na een hectische week."

"Ik ben blij dat ik eenheid heb gezien en een team dat wil knokken", ging Steijn verder. "Die positieve dingen wil ik uit deze wedstrijd halen. Ik ben niet zo negatief. Ik heb een geweldig elftal gezien en een mooie interactie met het publiek. We hebben op 3-2 ook de kans gehad om de wedstrijd te beslissen. Zonde."

Ajax creëerde tegen de Fransen inderdaad meerdere kansen, maar gaf ook veel ruimte en kansen weg. "Het had ook 7-7 kunnen zijn", erkende Steijn. "Met name aan de bal waren we slordig. Wij leidden veel tegenaanvallen daarmee zelf in. We maakten het onszelf moeilijk. Daar moeten we kritisch naar kijken."

Ajax-middenvelder Taylor: 'Na de 2-1 van Marseille speelden we echt slecht'

Steijn was te spreken over de 18-jarige debutant Silvano Vos, die bij rust Benjamin Tahirovic verving. "Ik was niet tevreden over Tahirovic. Heel slordig aan de bal en niet goed genoeg in de duels. Vos is een jongen die stevig is, dat hadden we nodig."

Welke crisis?

Op de vraag of de crisis bij Ajax met de 3-3 groter of kleiner is geworden, gaf Steijn een ontwijkend antwoord: "Ik weet niet waar je het over hebt."

Richting de beladen Klassieker tegen Feyenoord van aanstaande zondag was hij hoopvol: "Dit was een wedstrijd die perspectief biedt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl