NOS Voetbal

Weer middag vol tegenslagen voor voetbalsters Feyenoord

Fortuna in Rotterdam te sterk voor voetbalsters Feyenoord

Feyenoord kent een zeer vervelende start van het nieuwe eredivisieseizoen. De Rotterdamse voetbalsters verloren zondag ook hun tweede wedstrijd. Thuis tegen Fortuna Sittard werd het 1-3. Daarnaast zijn er zorgen om de geblesseerd uitgevallen middenveldster Kirsten van de Westeringh.

De Rotterdammers werden vorig jaar zevende in de eredivisie en zouden graag een stap richting de top willen zetten. Maar de seizoenstart zit alles behalve mee.

Eerst liep speelster Bridget Jno Baptiste een ernstige knieblessure op, vervolgens ging Feyenoord in de seizoensouverture onderuit tegen FC Utrecht (4-2) en liep doelvrouw Jacintha Weimar een schorsing op. Zondag kwamen daar nog nieuwe klappen bovenop.

Feyenoord leek aanvankelijk nog wel vertrouwen te kunnen tanken tegen Fortuna. Na iets meer dan 20 minuten spelen zette aanvoerster Esmee de Graaf een voorsprong op het bord met een prachtig afstandsschot.

Feyenoord juicht na de 1-0

Maar nog voor rust draaide de nummer drie van het vorige seizoen de wedstrijd helemaal om, mede door uitblinkster Charlotte Hulst. De 20-jarige buitenspeelster speelde zichzelf eerst goed vrij met een individuele actie en legde de bal vervolgens panklaar voor Jarne Teulings: 1-1.

Daarna was het aan Hulst zelf die een steekpass juist inschatte. Het schot dat vervolgens van haar voet kwam, rolde tergend langzaam achter de Poolse basisdebutante Oliwia Szymczak het doel in.

Weer blessure Van de Westeringh

Maar de gifbeker was nog niet leeg voor Feyenoord. Na 39 minuten spelen moest Kirsten van de Westeringh met veel pijn het veld verlaten. Na een onschuldig duel leek het meteen mis.

En dat was extra sneu voor de 22-jarige middenveldster, die net 15 maanden blessureleed achter de rug had door een zware knieblessure. Ze zou maar één helft mee kunnen spelen tegen Fortuna, maar die helft maakte Van de Westeringh dus niet vol.

Weer een blessure voor Van de Westeringh

Fortuna Sittard, dat vorige week al met 3-1 van PEC Zwolle won, had na de rust weinig meer te duchten van Feyenoord. Er was zelfs nog ruimte voor een derde Sittardse treffer. Tessa Wullaert volleerde prachtig raak.

Daardoor wonnen de Limburgers voor het tweede jaar op rij in Rotterdam.

Feyenoord staat nu nog altijd met lege handen en daardoor onderaan in de eredivisie. En ook de komende weken ziet het er op voorhand niet rooskleurig uit voor de Rotterdamse ploeg. De komende twee wedstrijden liggen de punten niet voor het oprapen met wedstrijden tegen FC Twente en Ajax.

De stand in de eredivisie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl