Een explosie op Zeeburgereiland
NOS NieuwsAangepast

Vier explosies in Amsterdam, 20-jarige man opgepakt

In Amsterdam hebben in korte tijd vier explosies plaatsgevonden in woonwijken. De eerste drie waren gisteravond in Amsterdam-Noord, op Zeeburgereiland en op IJburg, de vierde vannacht in de Bijlmermeer. Kort na die laatste ontploffing werd een 20-jarige man opgepakt.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt bij de ontploffingen. Wel zijn verschillende panden beschadigd geraakt.

Rond 20.15 uur kwam bij de politie de eerste melding binnen van een ontploffing bij een portiekdeur aan de Eef Kamerbeekstraat. Getuigen zouden een harde knal hebben gehoord. Volgens de lokale omroep AT5 zagen meerdere buurtbewoners twee jonge mannen vluchten op een fatbike. De twee zouden bivakmutsen hebben gedragen toen ze op de vlucht sloegen.

Aanhouding in de buurt

De politie werd een uur later opnieuw gealarmeerd vanwege een explosie aan het Vijgepeerpad in Noord. Ook daar hoorden getuigen een harde knal. De derde ontploffing was even na 23.00 uur aan de Galjootstraat op IJburg.

Rond 04.30 uur was er op de Egoli in de Bijlmer een nieuwe explosie. De politie hield even later in de buurt een 20-jarige Amsterdammer aan. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht. Ook onderzoekt de politie of er een verband is tussen de vier ontploffingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl