Veel schade bij explosie in Amsterdam
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw twee explosies in Amsterdam, twee verdachten aangehouden

Twee explosies hebben afgelopen nacht in Amsterdam veel schade aangericht. Niemand is gewond geraakt, maar er zijn wel twee verdachten aangehouden.

Rond 05.15 uur raakte een shoarmazaak in het centrum van de stad flink beschadigd door een explosie. Van de glazen gevel is weinig meer over. Met hulp van een omstander konden de twee verdachten (18 en 19 jaar) van de ontploffing in het centrum worden aangehouden.

Iets later, rond 06.00 uur, was er een ontploffing bij een sportschool aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam Nieuw-West. Beide plekken zijn door de politie afgezet voor onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is ter plaatse.

De afgelopen tijd wordt Amsterdam vaker opgeschrikt door explosies. Half juli gingen er bij een flat in Amsterdam-Noord meerdere explosieven af, waarna er brand uitbrak. Niemand raakte gewond.

Begin juni gingen in Amsterdam-Noord al drie explosieven kort achter elkaar af. Een 21-jarige man werd toen aangehouden voor betrokkenheid bij een van de ontploffingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl