Door de explosie in Amsterdam-Zuidoost is de achtergevel weggeblazen
NOS NieuwsAangepast

Gewonde bij explosie in Amsterdam, ook op andere plekken ontploffingen

Bij een brand en een explosie in Amsterdam-Zuidoost is afgelopen nacht iemand gewond geraakt. Volgens de veiligheidsregio gaat het om de bewoner van het huis. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd met onbekende verwondingen.

Op foto's is te zien dat de achtergevel van het huis is weggeblazen. De politie liet in de loop van de ochtend weten dat er geen sprake was van opzet bij de ontploffing. Het onderzoek naar het incident is om die reden gesloten.

Dit zijn beelden van de ravage:

Gewonde bij brand en explosie in huis Amsterdam

Verder waren er afgelopen nacht twee explosies in Rotterdam. Rond 03.30 uur ging er een explosief af bij een huis aan de Rembrandtstraat in Noord. Ongeveer een uur later was er een explosie bij een portiek op de Boezemstraat in Crooswijk.

Beide panden liepen schade op, niemand raakte gewond. De politie kon kort na het incident aan de Rembrandtstraat twee verdachten aanhouden.

Ook in Nieuwegein, Den Haag en Oosterblokker waren er explosies. Niemand raakte daarbij gewond. In Nieuwegein ging er rond 3.30 uur een explosie af bij een woning.

In Den Haag was er een ontploffing bij een bedrijfspand. Door de explosie is schade aan het pand ontstaan. Zo zit er een gat in de gevel van het gebouw.

In het Noord-Hollandse Oosterblokker werd er een explosief door een voordeur gegooid. Op dat moment waren een vrouw en twee kleine kinderen in het huis. Er vielen geen gewonden. Wel heeft de bewoonster aangifte gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl