2021: Winnaar Timo Roosen tijdens de huldiging van het NK Wielrennen
NOS Wielrennen

Wielerploeg DSM versterkt zich met Nederlanders Welten, Leemreize en Roosen

Wielerploeg DSM-firmenich heeft zich voor volgend jaar versterkt met Bram Welten, Gijs Leemreize en Timo Roosen. De Nederlandse renners hebben een contract ondertekend voor respectievelijk één, twee en drie seizoenen.

Bij DSM gaan sprintaantrekkers Roosen en Welten topsprinter Fabio Jakobsen ondersteunen. In augustus werd al bekend dat Jakobsen vanaf komend jaar voor DSM rijdt.

De 30-jarige Roosen komt over van Jumbo-Visma. "Ik kijk ernaar uit om een nieuwe uitdaging aan te gaan, nadat ik negen jaar voor Jumbo-Visma heb gereden", zegt de Nederlands kampioen van 2021. "Deze kans kwam voor mij op het perfecte moment."

Ook Leemreize (23) komt over van Jumbo-Visma. De klimmer debuteerde vorig jaar in de Giro. Zijn beste resultaat was een tweede plaats in de zeventiende etappe, een zware bergrit.

De 26-jarige Welten reed sinds 2018 in Franse dienst, eerst voor Arkéa-Samsic en sinds vorig jaar voor Groupama-FDJ. "Ik ben iemand die graag voor anderen zorgt en ik denk dat dat een kwaliteit is die ik mee kan nemen naar de sprintgroep", meldt hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl