NOS SportAangepast

Verstappen na trainingen: 'Ferrari is heel snel, wij stuk slechter dan verwacht'

Ook in de tweede training voor de GP van Singapore heeft Max Verstappen het moeilijk gehad met zijn auto. Hij klokte de achtste tijd, kort achter zijn teamgenoot Sergio Pérez. Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc waren net als in de eerste oefensessie de snelste. Toen reed Verstappen de derde tijd.

De regerend wereldkampioen erkende kort na de training dat de eerste dag in Singapore niet naar wens verliep. "Het ging slechter dan verwacht."

"We kregen de auto niet in evenwicht. In de tweede training hebben we veel geprobeerd, maar het werkte niet. Er zijn wat problemen die we nu nog niet begrijpen. Daar moeten we mee bezig, want het gat met Ferrari is nu best groot. Zij waren heel snel."

Geen balans

Op het stratencircuit van Marina Bay was het al snel even schrikken voor Verstappen, die na een schakelfout bijna in de muur belandde. Sowieso had hij het erg moeilijk met zijn Red Bull, waarin hij maar nauwelijks balans wist te vinden.

Verstappen had voor de trainingen al voorspeld dat de GP van Singapore voor Red Bull weleens pittig zou kunnen worden. "We zijn op stratencircuits niet zo competitief als op andere banen. Dit ligt ons iets minder goed. We kunnen nog steeds presteren, maar het zal dichter bij elkaar zitten."

GP van Singapore bij de NOS

Dat beeld bevestigde zijn teamgenoot Pérez. Over de boordradio zei de Mexicaan in de tweede training dat hij om de haverklap het gevoel had te gaan crashen.

Na een half uur en een stop in de pitstraat deden de coureurs een poging tot een echt snelle ronde. Verstappen behaalde met zijn tijd een plek in de subtop, op bijna een seconde van Sainz en Leclerc.

In de laatste fase wisten Verstappen en Pérez hun tijden niet meer aan te scherpen. Ze bleven daarom hangen op de zevende en achtste plek. Sainz klokte dus de beste tijd, met een ronde van 1.32,120.

Meerdere rijders worstelden vanavond op het bloedhete Marina Bay Circuit, dat te boek staat als een van de moeilijkste van het seizoen. Naast Verstappen vlogen ook Lewis Hamilton, George Russell en Esteban Ocon bijna uit de bocht.

Morgen volgt om 11.30 uur de derde en laatste vrije training. Om 15.00 uur staat de kwalificatie op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl