In Valkenburg staan enkele straten onder water
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Wateroverlast in Zuid-Limburg door zware regenbuien

In het zuiden van Limburg is gisteravond overlast ontstaan door hevige regenval. In onder andere Maastricht, Geleen en Valkenburg liep het water over de straten. De stationshal in Maastricht stond blank, meldde 1Limburg. Ook liepen kelders onder en ontstond waterschade bij meerdere scholen.

Vanwege wateroverlast was de A2 in de richting van Eindhoven tijdelijk afgesloten tussen knooppunt Kruisdonk en Meerssen. Het verkeer werd omgeleid.

Ook de A76 richting Aken was ter hoogte van Geleen afgesloten vanwege wateroverlast. Het verkeer werd daar via de af- en toerit omgeleid. Ook lokaal waren wegen gesloten.

Bewoners zijn geschrokken door het vele water:

Wateroverlast in Zuid-Limburg door zware regenval

Ook de kelders van het UMC Maastricht stroomden onder, aldus een woordvoerder van de brandweer bij 1Limburg. De schade valt mee en de wateroverlast levert geen problemen op voor de zorg.

Actiecentrum ingericht

De meldkamer van de brandweer in Maastricht kreeg in nog geen uur tijd 85 meldingen binnen van wateroverlast. Om die reden is in de brandweerkazerne een actiecentrum ingericht, van waaruit de hulpdiensten naar meldingen kunnen gaan, aldus de woordvoerder.

Valkenburg is ook getroffen door de buien. "Op een gegeven moment zie je dat die putten hier op de straat het niet geslikt krijgen en dat alles helemaal verstopt zit", zei inwoner Jordy Peters tegen 1Limburg. "Wij krijgen dan al het water hier in de straat." Volgens Peters is het de vierde keer in een paar maanden tijd dat dit gebeurt. "Het wordt schijnbaar niet opgelost."

Het KNMI waarschuwde gistermiddag al voor onweersbuien met regen en gaf daarom code geel af. Rond 20.30 uur waren de ergste buien in Maastricht voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl