De brandweer heeft een gat in het dak gemaakt zodat het water weg kan lopen
In samenwerking met
Oost
NOS NieuwsAangepast

Lokaal wateroverlast in oosten van het land door regen

De regen heeft in het oosten van het land op enkele plekken geleid tot wateroverlast. Zo dreigt in Hengelo (OV) een overkapping van een passage van een winkelcentrum het te begeven door de grote hoeveelheid regenwater.

De overkapping kan het gewicht van al het water amper aan, schrijft RTV Oost. De brandweer heeft een gat in het dak gemaakt, zodat het water eruit kan lopen. Winkeliers hoorden vanochtend een harde knal en stuurden klanten direct uit hun winkels, vertelt een van de winkeleigenaren aan de omroep.

De knal was mogelijk afkomstig van de dwarsbalken die het begaven:

Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast: 'We zagen dat het allemaal op instorten stond'

Roel Fris, eigenaar van een skatewinkel in de winkelpassage, zegt dat het water wel vaker bovenop het dak bleef liggen: "Vooral in de winter zagen we dat er veel water of sneeuw op bleef liggen. We vroegen ons af of het niet gevaarlijk was, maar vaak denk je dan toch dat het wel los zou lopen."

Uit voorzorg heeft de politie winkelpanden en een aangrenzende parkeergarage ontruimd. De winkels blijven de hele dag dicht en de gemeente heeft bij de winkelpassage hekken geplaatst.

In de Achterhoek heeft het weer geleid tot ondergelopen straten, zoals in Ruurlo waar twee straten blank staan. Ook de N315 die rondom het dorp loopt, was ondergelopen, schrijft Omroep Gelderland. Volgens de regionale omroep staan er in Varsseveld ook enkele straten onder water.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl