Wateroverlast in Maastricht
NOS NieuwsAangepast

Wateroverlast in Limburg en Brabant, straten en kelders ondergelopen

In het zuiden van Limburg en delen van Brabant is vanochtend overlast ontstaan door hevige regenval. Meerdere straten en kelders stroomden over.

In Limburg moesten automobilisten omrijden, omdat meerdere rijstroken op de A2 ter hoogte van Meerssen werden afgesloten vanwege water op de snelweg. Een supermarkt in Heerlen ging dicht vanwege wateroverlast.

Tussen Tilburg en Den Bosch heeft het treinverkeer problemen, omdat er bij Vught een boom op het spoor viel. Mogelijk komt dat door blikseminslag. Het is nog onbekend wanneer de treinen weer gaan rijden. De brandweer ruimde de schade die de buien hebben veroorzaakt op. Daarbij ging het vooral om omgevallen bomen en losse takken.

Meer onweersbuien

In Maastricht moest een vrouw door de brandweer uit haar auto worden gered, omdat die was uitgevallen door het hoge water. De eerste meldingen van wateroverlast kwam ook uit Maastricht. Later kwamen er overlastmeldingen uit onder meer Eijsden, Voerendaal, Geulle, Eygelshoven, Bunde en Urmond, schrijft 1Limburg.

Ook in Oisterwijk en Den Bosch liepen straten en kelders onder door regenval, schrijft Omroep Brabant.

Spoedoverleg

Door de problemen van vanochtend heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul besloten maandag een spoedoverleg te houden over hoe de wateroverlast te voorkomen. Burgemeester Daan Prevoo zegt tegen 1Limburgdat het twee voor twaalf is: "We willen kijken hoe we op heel korte termijn maatregelen gaan nemen. Eventueel op een onconventionele manier."

Er geldt code geel in de zuidoostelijke helft van het land tot 20.00 uur. Het KNMI waarschuwt dat er opnieuw flinke onweersbuien kunnen overtrekken. Die trekken vanavond richting Duitsland.

Bekijk hier de beelden van de wateroverlast:

Wateroverlast in het zuiden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl