NOS Wielrennen

Kopecky grijpt de macht in Simac Ladies Tour met zege in tijdrit

Kopecky wint tijdrit in Simac Ladies Tour en grijpt de macht

Lotte Kopecky heeft de macht gegrepen in de derde etappe van de Simac Ladies Tour. De 27-jarige Belgische renster was de snelste in de zeven kilometer lange individuele tijdrit met start en finish in Leuven.

Kopecky, die dit seizoen in grootse vorm steekt en onder andere de wereldtitel op de weg veroverde, neemt daarmee ook de leiding in het algemeen klassement over van Elisa Balsamo.

Kopecky was de enige van het deelnemersveld die bij de race tegen de klok onder de negen minuten bleef: 8.59. Nederlands kampioene Riejanne Markus gaf twee seconden toe op de Belgische en eindigde als tweede.

Markus staat nu tweede in het klassement op twee seconden achter Kopecky. Lorena Wiebes bezet met een achterstand van dertien seconden de derde plek.

De laatste van Van Vleuten

Voor Annemiek van Vleuten staat deze week in het teken van haar allerlaatste kilometers op de fiets als profwielrenster. En vandaag stond voor haar de allerlaatste tijdrit van haar carrière op het programma.

Die discipline heeft haar de nodige medailles opgeleverd in haar lange wielerloopbaan. Zo werd ze olympisch kampioen in Tokio en pakte ze twee keer de wereldtitel.

In haar laatste race tegen de klok kwam ze niet tot een topklassering. Ze voltooide de zeven kilometer in 9 minuten en 28 seconden. Dat was goed voor de 24ste plaats.

De Simac Ladies Tour is de grootste wielerkoers voor vrouwen in Nederland en maakt deel uit van de WorldTour. De rittenkoers duurt tot en met zondag en gaat vrijdag verder met een 148,9 kilometer lange etappe van Emmeloord naar Lelystad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl