Elisa Balsamo
NOS Wielrennen

Balsamo klopt Wiebes in sprint Simac Tour, gevecht op de laatste centimeters

Elisa Balsamo heeft in de Simac Tour de tweede etappe gewonnen. Het scheelde een paar centimeter, maar de Italiaanse renster van Lidl-Trek was in de sprint net iets te sterk voor Lorena Wiebes. De derde plek was voor Charlotte Kool, die gisteren de eerste etappe won. Kool behoudt daarmee de leiding in het algemeen klassement.

De rit over 139,1 kilometer, met start en finish in Gennep, kende de nodige vluchtpogingen. Femke de Vries, Margaux Vigie en Amalie Lutro probeerden het met nog 75 kilometer te gaan en reden 50 kilometer aan kop, maar ook zij konden een sprint niet voorkomen.

Balsamo sprint naar zege in tweede etappe Simac Tour

Op 5 kilometer van de finish zetten Quinty Ton en Christina Schweinberger een aanval in, maar die werd op zo'n 100 meter voor de eindstreep onschadelijk gemaakt. In een spannend gevecht leek Wiebes met de hulp van Demi Vollering en wereldkampioene Lotte Kopecky gebeiteld te zitten, maar het laatste woord was aan Balsamo.

Laatste koers Van Vleuten

Annemiek van Vleuten eindigde op zes seconden van Balsamo op plek 42. De Movistar-renster (40) rijdt haar laatste koers. In 2017 en 2018 won ze het klassement. Marianne Vos is met vier eindzeges recordhouder.

De Simac Ladies Tour is de grootste wielerkoers voor vrouwen in Nederland en maakt deel uit van de WorldTour. De rittenkoers duurt tot en met zondag en gaat morgen verder met een tijdrit van ruim 7 kilometer rond het Belgische Leuven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl