Antony
NOS Voetbal

Manchester United reageert op aantijgingen rondom Antony: ‘Nemen zaak serieus’

Manchester United heeft in een verklaring laten weten de zaak rondom aanvaller Antony serieus te nemen. De oud-speler van Ajax is door zijn ex-vriendin beschuldigd van huiselijk geweld.

"Manchester United erkent de aantijgingen tegen Antony en weet dat de politie onderzoek doet", liet United weten. "In afwachting van verdere informatie zal de club geen commentaar geven. Als club nemen we deze zaak serieus, waarbij we rekening houden met de impact van deze beschuldigingen en de impact van de berichtgeving op slachtoffers van misbruik."

De 23-jarige Antony werd maandag vanwege de beschuldigingen teruggetrokken uit de Braziliaanse selectie voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bolivia en Peru.

De aanvaller ontkende de aantijgingen. "Uit respect voor mijn fans, vrienden en familie voel ik me verplicht om publiekelijk te spreken over de valse beschuldigingen waarvan ik het slachtoffer ben geworden", schreef hij in een verklaring op sociale media. "Ik vertrouw erop dat het lopende onderzoek mijn onschuld zal bewijzen."

De eerstvolgende wedstrijd van Manchester United is op zaterdag 16 september tegen Brighton & Hove Albion.

Greenwood

Het is niet de eerste keer dat een speler van United is beschuldigd van wangedrag. Mason Greenwood werd in januari 2022 opgepakt op verdenking van verkrachting en mishandeling van zijn ex-vriendin.

Hoewel de aanklachten uiteindelijk kwamen te vervallen, besloten beide partijen in augustus dat het beter was dat hij zijn carrière elders ging vervolgen. De 21-jarige Engelsman verruilde afgelopen weekend Manchester voor het Spaanse Getafe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl