NOS Voetbal

Antony uit Braziliaanse selectie gezet, politie onderzoekt vermeend huiselijk geweld

Antony is uit de Braziliaanse selectie gezet voor de komende WK-kwalificatieduels. Er loopt een onderzoek naar de aanvaller van Manchester United na aangifte van zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin wegens huiselijk geweld.

In Braziliaanse media verschenen maandag vermeende berichten tussen de twee, waarin Antony de vrouw meermaals zou hebben bedreigd en geïntimideerd. Daarop besloot de Braziliaanse voetbalbond dat de zaak eerst verder moet worden onderzocht voor hij weer voor de nationale ploeg kan uitkomen.

De voetbalbond meldt dat Antony niet bij de selectie zit vanwege "de feiten die maandag bekend zijn geworden". De ex-vriendin van de 23-jarige voetballer deed in mei aangifte tegen hem.

'Tumultueus'

Antony ontkende destijds geweld te hebben gebruikt en herhaalde dat maandag opnieuw: "Mijn relatie met Gabriela was tumultueus, maar ik heb me nooit schuldig gemaakt aan fysieke agressie."

De politie in Sao Paulo bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de 16-voudig international, die vorig jaar de overstap van Ajax naar Manchester United maakte.

Bondscoach Fernando Diniz heeft Gabriel Jesus van Arsenal opgeroepen als vervanger van Antony voor de wedstrijden tegen Bolivia en Peru.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl