NOS Sport

Regerend wereldkampion Gajser boekt in Turkije eerste MXGP-zege van het seizoen

Gajser boekt in Turkije eerste MXGP-zege van seizoen, Vlaanderen beste Nederlander

Motocrosser Tim Gajser heeft de MXGP van Turkije op zijn naam geschreven. De Sloveen werd tweede in de eerste manche en eerste in de tweede. Het is de eerste overwinning van het seizoen voor de wereldkampioen van vorig jaar. Hij raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd en reed nu pas zijn zesde GP.

De Fransmannen Romain Febvre en Maxime Renaux werden over twee manches tweede en derde in Turkije. Calvin Vlaanderen werd vierde en was in Turkije de beste Nederlander.

Jorge Prado, de leider van de WK-stand, kende een moeizame dag in Turkije en werd tiende. Met nog twee grands prix te gaan heeft hij nog wel een redelijke comfortabele voorsprong (67 punten) op nummer twee Febvre.

Glenn Coldenhoff staat op plek vier en is de beste Nederlander in de WK-stand. In Turkije werd hij zevende.

Duncan wereldkampioen bij de vrouwen

Bij de vrouwen was de GP van Turkije de laatste race van het seizoen. Courtney Duncan kroonde zich tot wereldkampioen. Zij was ook de beste in Turkije, ondanks dat Lynn Valk de tweede manche won. De Nederlandse werd vierde in de eerste manche.

Duncan wordt wereldkampioen motocross, Valk sluit seizoen goed af in Turkije

Lotte van Drunen was uiteindelijk de beste Nederlander van het seizoen. Het zestienjarige talent werd derde in het algemeen klassement, net boven Valk, die als vierde het seizoen afsloot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl