NOS Sport

Febvre wint eerste MXGP van Arnhem, Coldenhoff beste Nederlander

Febvre snelste in tweede manche en schrijft MXGP Arnhem op zijn naam

De Fransman Romain Febvre heeft de eerste MXGP op het Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem op zijn naam geschreven. De Franse nummer twee van het WK-klassement won de tweede manche, nadat hij tweede was geworden in de eerste.

De eerste manche werd gewonnen door Jorge Prado, de Spaanse leider van het WK. Hij werd vierde in de tweede manche en deed daarmee goede zaken in de strijd om de wereldtitel. De hoogst geklasseerde Nederlander, Glenn Coldenhoff, werd vierde in het dagklassement.

Prado koploper

Prado blijft na zestien van de negentien grands prix stevig aan de leiding van het algemeen klassement. Hij heeft met 821 punten een ruime voorsprong op Febvre, die 729 punten in zijn bezit heeft. Coldenhoff staat vierde en is met 600 punten de hoogst geklasseerde Nederlander.

Prado wint eerste manche MXGP van Arnhem, Coldenhoff vierde

Jeffrey Herlings deed niet mee aan de MXGP van Nederland, omdat hij zaterdag zijn sleutelbeen brak op de vrije training.

De 28-jarige Nederlander was net hersteld van een gebroken nekwervel, die hem enkele grands prix aan de kant had gehouden. Herlings maakte eind vorige maand zijn rentree, maar moest nu dus weer afhaken door een botbreuk.

WMX

Het Nederlandse talent Lotte van Drunen was in Arnhem bij de vrouwen de beste. Zij was de snelste in twee manches. De 16-jarige Van Drunen staat nu derde in het algemeen klassement met 200 punten. Dat zijn er 23 minder dan nummer één Courtney Duncan.

Bij de vrouwen staat er nog één grand prix op het programma, die van Turkije. Van Drunen blijft dus nog in de race voor de wereldtitel.

Van Drunen superieur bij WMX Arnhem; ze wint beide manches

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl