NOS Sport

Seewer blijft Febvre voor en wint MXGP in Zweden, Herlings vierde

Seewer wint MXGP in Zweden, Herlings eindigt als vierde

Motocrosser Jeremy Seewer heeft de MXGP in het Zweedse Uddevalla op zijn naam geschreven. Hij maakte zo een einde aan de reeks van Romain Febvre, die vijf keer achter elkaar won. Jeffrey Herlings werd, na zijn rentree en vijfde plek van twee weken geleden, nu vierde.

De Spaanse Jorge Prado werd door een slechte start in de tweede manche derde. Hij blijft leider in het klassement, met nog een ruime voorsprong op Febvre. Volgende week is de MXGP in Arnhem.

Door een valpartij van Febvre kon Prado de eerste manche in het Zweedse zand naar zich toe trekken. Febvre bleef ondanks de val tweede voor Seewer.

De Nederlanders kenden een slechte start. Glenn Coldenhoff eindigde door een knappe inhaalrace als vijfde, Jeffrey Herlings werd achtste. De Sloveen Tim Gajser (vijfvoudig wereldkampioen) viel al vroeg in de eerste manche, hij werd tiende.

In de tweede manche veranderde het weer: de zon maakte plaats voor de regen. Seewer vertrok als een speer terwijl Prado een fout maakte waardoor hij op een zesde plek terechtkwam. Herlings was ook goed weg, hij reed vierde.

Eigenlijk veranderde er na de start weinig meer. Febvre achtervolgde Seewer, maar kwam niet dicht bij genoeg. Zodoende reed de Zwitser soeverein naar de eindoverwinning, ook omdat Prado zich niet terug kon vechten. Herlings bleef vierde, Coldenhoff eindigde als negende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl