Tijjani Reijnders
NOS Voetbal

Reijnders glundert van droomtransfer naar Milan: 'Ze noemen me Power Reijnders'

Een basisplaats, negen punten uit drie duels en veel pasta: veel beter had het seizoen bij AC Milan niet kunnen beginnen voor Tijjani Reijnders. De 25-jarige middenvelder maakte afgelopen zomer zijn droomtransfer, van Alkmaar naar Milaan. Op een terras in de Italiaanse stad vertelt hij over zijn nieuwe leven.

"Als ik hier om me heen kijk, waar we straks met ons gezin kunnen leven: dat is geweldig. Milaan is een wereldstad, veel goede restaurantjes. En ik speel bij een van de grootste clubs in de wereld", glundert Reijnders, die binnenkort ook vader wordt, op een pleintje in zijn nieuwe thuisstad.

"Er wordt ook genoeg pasta gegeten. Hier zie ik mezelf nog wel een paar jaar spelen."

Reijnders is de volgende Nederlander bij Milan: 'Ze noemen me Power Reijnders'

De overstap van Reijnders was opvallend. Hij verdiende zijn transfer naar de buitenlandse topclub na pas één seizoen als basisspeler van AZ. Milan legde 20 miljoen euro voor de middenvelder neer. Twee jaar geleden speelde Reijnders nog voor Jong AZ in de eerste divisie, zo'n zeven jaar geleden zat hij nog achter de kassa bij de Aldi.

Hoe vaak hij zichzelf al in zijn arm heeft geknepen? "In het begin wel een paar keer. Maar het is heel gek: het went heel snel. In het begin was het wel van, jeetje: kijk eens waar we nu spelen en hoe mooi het is."

Basisspeler

De middenvelder uit Zwolle kreeg een warm onthaal in Milaan, vertelt hij. "Er is een team van zeven mensen dat voor alle spelers klaarstaat. Ze helpen bij een huis zoeken en dergelijke. Dat neemt heel veel zorgen weg, waardoor je je kunt focussen op het voetbal. Daarnaast is het team heel fijn geweest. Ze helpen me ook, qua tactiek en het vertalen van Italiaans naar Engels."

Kort nadat Reijnders zijn vijfjarige contract had ondertekend, ging hij mee op trainingskamp naar de VS. Na de traditionele ontgroening, waarbij hij een liedje voor de groep moest zingen ("Lazy Song van Bruno Mars"), vond hij al snel zijn draai in de ploeg.

Afgelopen vrijdag speelde hij zijn derde wedstrijd op rij als basisspeler, links op het middenveld. Bij zijn debuut in de Italiaanse competitie was Reijnders ook al meteen belangrijk met een assist. "Als je je kwaliteiten laat zien, dan word je ook serieus genomen."

Warm onthaal voor Reijnders bij Milan: 'Team van zeven mensen staat klaar'

Met zijn transfer naar AC Milan trad Reijnders in de voetsporen van Nederlandse voetbaliconen als Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Clarence Seedorf.

Dat de club een rijke historie heeft met Nederlandse spelers, weet Reijnders maar al te goed. Zijn vader was groot fan van Van Basten en zelf had hij Seedorf, Ronaldinho en Nigel de Jong als idolen.

'Power Reijnders'

Op Milanello wordt hij dagelijks herinnerd aan zijn illustere voorgangers. "Als ik in de gym sta, zie ik de hall of fame. Daar zie je ook Gullit en Van Basten met de gouden ballen."

"Ze zijn hier bij Milan wel heel blij met een Nederlandse speler. Ik word 'Power Reijnders' genoemd, dat is wel lachen. Van de Power Rangers. Ja, het is wat. Ze bedenken van alles", grinnikt hij.

Na de gewonnen vrijdagavondwedstrijd tegen AS Roma (1-2) kreeg Reijnders drie dagen vrijaf van de club, waardoor hij tijd had voor een interview op een Italiaans pleintje in de buurt. De lach verdwijnt tijdens het gesprek bijna niet van zijn gezicht. Logisch ook, want na zijn droomtransfer beleeft Reijnders nu ook een droomstart in Milaan. Zijn doel voor dit seizoen? Prijzen winnen.

"Ook al is het seizoen nog maar net begonnen, we zijn op de goede weg. De scudetto wil ik echt winnen. Ik heb nog geen prijzen gewonnen in mijn leven, laat het bij deze mooie club de eerste zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl