Tijjani Reijnders
NOS Voetbal

Laatbloeier Reijnders zat achter de kassa bij Aldi: 'Die tijd is goed voor me geweest'

Met een glimlach van oor tot oor staat AZ-middenvelder Tijjani Reijnders ons, in aanloop naar de topper tegen Feyenoord, te woord. Het gaat de middenvelder van AZ voor de wind.

Hij verlengde recent zijn contract tot 2027, speelt wekelijks een belangrijke rol als dynamische middenvelder, maakt goals, geeft assists, en strijdt zaterdagavond in een volle Kuip om de koppositie in de eredivisie. Een scenario waar het overgrote deel van de voetballers direct voor zou tekenen en waarvoor Reijnders lang geduld moest hebben.

Reijnders komt uit een echt voetbalgezin. Vader Martin speelde meer dan 250 duels in het betaalde voetbal, en broertje Eliano staat onder contract bij FC Utrecht. Na periodes in de jeugd van FC Twente en PEC Zwolle, maakte Tijjani bij laatstgenoemde club zijn debuut in het betaalde voetbal, maar het zou bij dat ene duel blijven.

Hij verkaste kort daarop van PEC naar AZ, waar hij zijn minuten ging maken bij Jong AZ. Die stap was volgens Reijnders hét moment waarop hij zichzelf als professioneel voetballer ging zien.

Laatbloeier Reijnders was tijdlang vakkenvuller: 'Dat was een mooie tijd'

Voordat Reijnders een transfer naar AZ maakte, heeft hij met zijn twee beste vrienden nog een jaar in de Aldi gewerkt. "Ik vulde de schappen, zat achter de kassa en verdiende daar een paar honderd euro per maand mee."

Nu verdient de 24-jarige Reijnders hele andere bedragen en ziet zijn leven er totaal anders uit. "Laatst had ik het met m'n familie nog over dat contrast, en daaruit concludeerden we dat die tijd bij de Aldi heel goed voor me is geweest. Ik heb zo beide kanten van de medaille gezien."

Niveau eredivisie

In Alkmaar leerde de geboren Zwollenaar dat geduld een schone zaak is. Hij speelde anderhalf seizoen bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie voordat hij weer mocht ruiken aan het niveau van de eredivisie.

Hij werd in het seizoen 2019/20 uitgeleend aan RKC Waalwijk, dat op dat moment verwikkeld was in een hevige degradatiestrijd. "Ik voelde dat ik minuten nodig had op het hoogste niveau om mij verder te ontwikkelen. Die kreeg ik gelukkig in Waalwijk. Het bleef, vanwege de coronapandemie, wel beperkt tot acht duels maar het leverde wel op wat ik zocht."

Tijjani Reijnders (L) met zijn broertje Eliano (destijds speler van PEC) in januari 2021

Eenmaal terug in Alkmaar werd het nut van die verhuurperiode snel zichtbaar. Reijnders mocht steeds vaker opdraven in het eerste elftal van AZ. En wist zich vorig seizoen, op 23-jarige leeftijd in de basis te knokken.

Hij beleefde zo zijn definitieve doorbraak op het hoogste niveau. "Daar heb ik lang op moeten wachten. De twijfel sloeg bij vlagen toe, maar door m'n hechte familie heb ik mezelf daardoorheen weten te slaan."

"Ik zie mezelf ook wel als een laatbloeier, maar heb nu uiteindelijk mijn jongensdroom toch vervuld. Je staat er niet heel vaak bij stil, maar op bepaalde momenten besef je dat de droom toch is uitgekomen", lacht Reijnders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl