NOS Voetbal

PSV na Europese euforie aan kop eredivisie: simpele zege bij RKC

Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - PSV

Drie dagen na het gelukzalige gevoel van de plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League was het voor PSV zaak om in het Mandemakers-stadion in Waalwijk geen averij op te lopen in de eredivisie. Ondanks een moeizame eerste helft bij het puntloze RKC slaagde PSV in die opdracht: 0-4.

PSV trad in Waalwijk aan met Johan Bakayoko, die een langer verblijf in Eindhoven verkoos boven een overgang naar de Premier League, en zonder de op de laatste dag van de transfermarkt vertrokken Ibrahim Sangaré. PSV-coach Peter Bosz loste dat gemis van de Ivoriaan tegen RKC op met Guus Til.

Slordig

Jerdy Schouten behield zijn verrassende positie centraal in de verdediging, dit keer naast de tegen Rangers nog gepasseerde André Ramalho. Het was behoorlijk wennen in de nieuwe samenstelling of misschien zat het feestje van woensdag nog in de benen. PSV was slordig, tot ergernis van Bosz langs de lijn.

  • NOS
    Stand eredivisie
  • ANP
    Luuk de Jong

De eerste grote kans van de wedstrijd was zelfs voor de tot dan ongevaarlijke thuisploeg. Ex-PSV'er Zakaria Bakkali kopte van dichtbij over. Op slag van rust was het dan toch raak voor PSV. Joey Veerman kreeg alle ruimte en schoot de bal in de hoek.

Opluchting: 'Dit zijn ook belangrijke wedstrijden'

Het doelpunt zorgde voor opluchting bij PSV en in de tweede helft liepen de Eindhovenaren probleemloos uit. Na balverlies van Jeffrey Bruma onderschepte Til de bal en schoof Luuk de Jong de bal naar de vrijstaande Noa Lang: 0-2.

Luuk de Jong scoorde nog met een geplaatst schot en het slotakkoord van een gedenkwaardige week was na goed doorzetten voor de Amerikaanse invaller Malik Tillman. "Dit zijn ook belangrijke wedstrijden", beschreef De Jong het gevoel bij PSV. "We willen kampioen worden. Dan moet je hier winnen."

En ook coach Bosz was uiteindelijk tevreden. "Zeer tevreden", zei hij. Zonder Sangaré gaat hij verder bouwen aan PSV. "Sangaré behouden was onmogelijk, maar we hebben gewoon een goed elftal."

Kijk hieronder naar de reacties van Johan Bakayoko, Luuk de Jong, Peter Bosz en RKC-coach Henk Fraser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl