NOS Voetbal

Van Hooijdonk keert terug aan tafel van talkshow Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk keert terug als voetbalanalist bij NOS Sport. Zondag neemt de ex-voetballer weer plaats aan tafel bij de talkshow Studio Voetbal.

Van Hooijdonk was sinds de uitzending van 13 augustus niet meer aanwezig in het praatprogramma. In die uitzending deed de oud-voetballer uitspraken over Ajax-trainer Maurice Steijn.

Van Hooijdonk verweet Steijn in diens periode als trainer van NAC Breda "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". Bij die beschuldiging leverde Van Hooijdonk, zelf lid van de raad van commissarissen van NAC, geen bewijs, waarna Steijn via zijn advocaat eiste dat de analist zijn uitspraken zou rectificeren.

Excuses

Vervolgens bood Van Hooijdonk zijn excuses aan: "Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan."

Daarop besloot Steijn om af te zien van een kort geding dat hij wilde aanspannen tegen de oud-spits van Feyenoord en het Nederlands elftal.

Bekijk hier het fragment terug:

Van Hooijdonk: 'Steijn sloot bij NAC duistere dealtjes met bevriende makelaars'

Op de dag dat Van Hooijdonk zijn excuses aanbood, besloot NOS Sport ook dat de analist voorlopig niet zou aanschuiven bij Studio Voetbal. Maar zondag keert hij terug.

'Uitglijder'

"Pierre ziet in dat hij een uitglijder heeft gemaakt en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden", zegt Gert-Jaap Hoekman, de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport.

"We hebben daar goed en intensief met elkaar over gesproken. Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn rol zondag weer professioneel oppakt. We kennen Pierre als analist die zich goed voorbereidt en zijn analyses onderbouwt met feiten."

Van Hooijdonk zegt dat hij heeft geleerd van het voorval: "Ik had die uitspraken niet moeten doen en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden. Dit was een belangrijk leermoment voor mij. Ik zal me door de gemaakte uitglijder de komende tijd extra moeten bewijzen aan de kijker."

Dat zal dan zondagavond zijn in de uitzending van Studio Voetbal, maar ook volgende week donderdag als de voormalig voetballer de analyse doet bij het EK-kwalificatie-duel tussen het Nederlands elftal en Griekenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl