Pierre van Hooijdonk
NOS VoetbalAangepast

Van Hooijdonk biedt Steijn excuses aan: 'Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs'

Pierre van Hooijdonk heeft zijn excuses aangeboden voor de uitspraken die hij zondag over Ajax-trainer Maurice Steijn deed in het programma Studio Voetbal. De analist voldoet op die wijze aan de eisen van de advocaat van Steijn.

Verder zal Van Hooijdonk voorlopig niet aanschuiven als tafelgast bij Studio Voetbal. Dat hebben de oud-voetballer en NOS Sport in goed onderling overleg afgesproken.

"Afgelopen zondag heb ik tijdens de uitzending van NOS Studio Voetbal gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij duistere dealtjes met makelaars. Deze opmerking heb ik in the heat of the moment gemaakt, in een discussie met tafelgasten", meldt Van Hooijdonk.

'Geen bewijs'

Van Hooijdonk: "Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan. Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten."

Of het kort geding dat de advocaat van Steijn aankondigde nu van de baan is, is nog niet bekend. Eerder meldden verschillende media dat de advocaat van Steijn een kort geding aanspant tegen Van Hooijdonk.

Van Hooijdonk: 'Steijn sloot bij NAC duistere dealtjes met bevriende makelaars'

Van Hooijdonk verweet Steijn in diens periode als trainer van NAC Breda "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". Steijn werkte in het seizoen 2020/2021 bij de club uit Brabant.

Van Hooijdonk is sinds 2022 lid van de raad van commissarissen bij NAC. Hij houdt zich bij de club bezig met technische zaken en het ontwikkelen van de voetbalvisie. Al langere tijd is bekend dat Steijn en Van Hooijdonk geen goede relatie hebben.

Positie Van Hooijdonk in rvc van NAC niet ter discussie

Van Hooijdonk kan ondanks zijn uitspraken over Steijn in de raad van commissarissen van NAC blijven zitten. "Hoe vervelend de situatie ook, het is een kwestie tussen Van Hooijdonk en Steijn. Dit heeft geen effect op het functioneren van Pierre van Hooijdonk als commissaris bij NAC en dus geen invloed op de huidige beleidsvoering", laat de club via een woordvoerder weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl