NOS VoetbalAangepast

Van Hooijdonk voorlopig geen tafelgast Studio Voetbal na uitlatingen over Steijn

Pierre van Hooijdonk schuift voorlopig niet aan als tafelgast bij NOS Studio Voetbal. Dat hebben de oud-voetballer en NOS Sport in goed onderling overleg afgesproken na zijn veelbesproken uitlatingen over Ajax-trainer Maurice Steijn in de uitzending van afgelopen zondag.

Van Hooijdonk verweet Steijn in diens periode als trainer van NAC Breda "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". Steijn werkte in het seizoen 2020/2021 bij de club uit Brabant.

Voor die uitspraak heeft Van Hooijdonk vandaag zijn excuses aangeboden aan Steijn: "Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken."

Van Hooijdonk: 'Steijn sloot bij NAC duistere dealtjes met bevriende makelaars'

"Afgelopen zondag heeft Pierre van Hooijdonk in het programma stevige uitspraken gedaan over Maurice Steijn", stelt NOS Sport in een statement. "De uitspraken werden ondanks herhaaldelijk doorvragen door de presentator in de uitzending niet onderbouwd door Van Hooijdonk. De beschuldigingen hebben ook na de uitzending tot de nodige discussies geleid."

Evaluatie

Volgens NOS Sport is er in Studio Voetbal geen ruimte voor beschuldigingen zonder steekhoudend bewijs. "Uitgangspunt van NOS Sport is dat uitlatingen langs de lat van zorgvuldigheid en betrouwbaarheid gelegd moeten kunnen worden. Daar ontbrak het aan."

"Na evaluatie van de uitzending is gezamenlijk de conclusie getrokken dat Van Hooijdonk voorlopig niet aanschuift als tafelgast bij het sportprogramma."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl