Vreugde bij de Nederlandse basketbalsters
NOS Sport

Eindoverwinning in Women's Series goede EK-generale voor 3x3 basketbalsters

De Nederlandse 3x3 basketbalsters hebben de Women's Series van Pont du Gard op hun naam geschreven. Janis Boonstra, Noor Driessen, Kiki Fleuren en Loyce Bettonvil waren in de finale met 21-16 te sterk voor Neftchi uit Azerbeidzjan.

In de groepsfinale had Nederland nog met 19-12 verloren van datzelfde team, bestaande uit drie Amerikaanse speelsters en een Russische. Een 22-16 overwinning op Egypte in de tweede groepswedstrijd bracht het Nederlandse viertal in kwartfinale. Daarin werd afgerekend met de nationale ploeg van Spanje (17-15), gevolgd door een 13-11 zege op de U24-ploeg van Frankrijk in de halve finale.

Tweede en derde plaats

De overwinning in Pont du Gard, goed voor ruim 11.000 euro, is de eerste van de Nederlandse basketbalsters dit seizoen in de Women's Series, het professionele circuit bij de vrouwen. Eerder werden ze al een keer tweede in Shusha (Azerbeidzjan) en derde in Yichang (China).

Boonstra werd uitgeroepen tot meest waardevolle speelster van het toernooi. Samen met Driessen, Fleuren en Bettonvil vormt zij ook de selectie van de Nederlandse ploeg die van 5 tot en met 7 september aan de Europese kampioenschappen in Israël meedoet. Vorig jaar pakte Nederland zilver op de EK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl