Estavana Polman staat even buitenspel
NOS Sport

Polman thuis na nieuwe knieoperatie, maar 'WK handbal komt niet in gevaar'

In drie jaar tijd drie knieblessures. "Het is pure pech", zegt handbalster Estavana Polman maandagmorgen. Vorige week werd de Arnhemse opnieuw geopereerd aan haar rechterknie. "Het was even balen, maar ik heb de knop meteen omgezet."

Door de nieuwe operatie is Polman zes tot acht weken uitgeschakeld. De vraag is dan ook of het WK, dat eind november gehouden wordt in Denemarken, Noorwegen en Zweden, gehaald kan worden. Maar daar is de tophandbalster zelf duidelijk over.

"Dat komt niet in gevaar. Die zes tot acht weken zijn ook ruim gezegd, zodat ik niemand achter mij aan krijg", lacht Polman. "Ik geloof niet dat ik dat WK ga missen. Tenzij er gekke dingen gebeuren, maar daar moet je niet van uitgaan. Eerst wil ik terugkomen bij mijn club. Wanneer dat is, zien we wel weer."

'Kon knie niet meer bewegen'

Het ging mis bij de international van Oranje nadat er iemand op haar knie was gevallen tijdens een wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De speelster van Rapid Bucuresti merkte daarna meteen dat het niet goed zat.

"Het voelde niet helemaal lekker, maar ik ging gewoon door en door. Ik moest mijn knie soms een klap geven omdat hij telkens op slot bleef gaan. Maar op een gegeven moment kon ik de knie niet meer bewegen."

Estavana Polman hoopt snel weer in actie te komen

Dat was het sein voor de handbalster om er toch naar te laten kijken. "De scan was heel duidelijk. Er zat iets klem, en dat moest worden weggehaald. Gelukkig kon ik snel terecht bij de arts in Arnhem."

Het is niet de eerste keer dat Estavana Polman geopereerd moest worden aan haar knie. In 2020 scheurde ze haar kruisband en het jaar daarna ging het opnieuw mis aan dezelfde knie. Een van de belangrijke speelsters van Oranje moest de Olympische Spelen in Tokio tot haar grote verdriet laten schieten door een lange revalidatie.

'Nu kan ik mijn dochter naar school brengen'

Nu wacht haar een minder lang herstel. "Het is niet de ernstigste operatie die ik gehad heb. Het is wel pure pech. Hoeveel pech kan je hebben? Het was de laatste jaren misschien iets te veel, maar daar word je ook weer sterker van. Ik hoop dat de knie weer snel gezond wordt."

En elk nadeel heeft zijn voordeel, weet Polman. "Ik probeer niet te negatief te denken. Mijn dochter gaat weer naar school. Nu kan ik haar mooi daar naartoe brengen en weer ophalen. Ik kan er nu zijn voor mijn gezin. Uiteindelijk staat de familie toch op één."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl