Estavana Polman
NOS Sport

Handbalster Polman maanden langs de kant met kruisbandblessure

Handbalster Estavana Polman is voorlopig uitgeschakeld. De speelster van Oranje en het Deense Esbjerg heeft een kruisband in haar rechterknie gescheurd.

De 27-jarige Polman liep de blessure afgelopen donderdag op tijdens een training van haar club. Een scan in het ziekenhuis wees vervolgens de ernst van de blessure uit.

Streep door handbalseizoen

"Ik maakte een beweging en voelde gelijk dat het mis was", zei Polman in een reactie in de uitzending van Langs de Lijn. "Het is even klote, als ik dat mag zeggen. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk geopereerd kan worden en dan is het weer vooruit kijken."

Polman is in ieder geval zes maanden uitgeschakeld en mist daarmee ook het EK in december. Vermoedelijk mist ze het hele seizoen in Denemarken.

Wanneer ze haar rentree kan maken, kan Polman nog niet zeggen. "De Olympische Spelen, over een jaar, zijn een mooi doel. Maar het is nog afwachten wat ze bij de operatie verder vinden in de knie. Het is namelijk niet alleen de kruisband, er zijn nog meer dingen stuk."

Ster van WK

Eind vorig jaar veroverde Polman met het Nederlands team de wereldtitel in Japan, nadat in een spannende finale Spanje werd verslagen. Ze werd uitgeroepen tot beste speelster van het WK.

Polman speelster van het toernooi: 'Kan me gestolen worden, ik heb goud'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl