NOS SportAangepast

Arts geeft Polman twee procent kans op Spelen: 'Maar ik ga ervoor'

Kleine kans op Spelen voor Polman: 'Ik ga ervoor, ik geloof erin dat ik het kan halen'

Twee procent. Meer kans geeft de dokter handbalster Estavana Polman niet om komende zomer actief te zijn op de Olympische Spelen. Amper hersteld van een kruisbandoperatie is het onlangs opnieuw misgegaan met dezelfde knie van de 28-jarige Oranje-international.

"Twee procent kans is zestig voor mij", toont Polman zich strijdbaar. "Ik ga ervoor. Ik geloof erin dat ik het kan halen. En als het niet lukt, is het ook goed. Maar dan heb ik er wel alles aan gedaan."

De knie is op twee plekken beschadigd, legt Polman uit. Die meniscus is wel op tijd hersteld voor de Spelen in Tokio. Maar opnieuw is er ook schade aan haar kruisbanden.

'Een beetje creatief zijn'

Polman benadrukt dat het een verantwoorde keuze is om ondanks de sombere vooruitzichten toch vol te trainen om op tijd fit te zijn voor de Spelen, die op 23 juli beginnen.

"De dokter zei dat hij het nu nog stabiel genoeg vindt om te zeggen: train maar op en we gaan ervoor. Ik kan gewoon trainen, maar moet nu geen gekke dingen gaan doen", vertelt Polman. "Je moet gewoon een beetje creatief zijn, dat ben ik wel geworden."

Estavana Polman

Polman lacht in elk geval weer, nadat ze vorige week nog kermend van de pijn van het veld werd gedragen tijdens een wedstrijd van Esbjerg tegen Odense.

"Daar gaan we weer, ik ga het niet nog een keer doen", was het eerste wat ze dacht. Maar een paar minuten later had Polman de knop naar eigen zeggen alweer omgezet.

Een operatie bleek in elk geval niet nodig, ook al was de diagnose in eerste instantie niet positief. "Ik moet wel eerlijk zijn dat de dokter zei: 'Forget it.' Hij gaf me twee procent. Maar geef mij geen twee procent."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl