NOS Sport

Handbalster Polman van veld gedragen; vrees voor nieuwe knieblessure

Polman met knieblessure van het veld

Handbalster Estavana Polman is dinsdagavond tijdens de wedstrijd van haar Deense ploeg Esbjerg tegen Odense geblesseerd van het veld gedragen.

Bij het opstomen richting het vijandelijke doel kwam de knie van de Nederlandse in aanraking met het bovenbeen van haar tegenstander, waarna Polman kermend van de pijn het veld verliet. Het gaat om dezelfde knie waaraan ze vorig jaar zwaar geblesseerd raakte.

Esbjerg-trainer Jesper Jensen zegt tegen de Deense televisiezender TV2 dat het lastig is om nu al wat over de aard van de blessure te zeggen. Later vandaag zal een MRI-scan gemaakt worden.

Twee maanden voor Tokio

Bondscoach Emmanuel Mayonnade van de Nederlandse handbalsters nam Polman maandag op in zijn voorlopige selectie voor de Olympische Spelen. Het toernooi in Tokio begint op 25 juli. Oranje speelt in de groepsfase tegen Noorwegen, Montenegro, Japan, Zuid-Korea en Angola.

Estavana Polman (links) met Angela Malestein na het winnen van het wereldkampioenschap in 2019

In augustus vorig jaar scheurde Polman bij een training de kruisband in haar rechterknie. Na een maandenlange revalidatie trainde ze in maart weer voor het eerst mee met de Nederlandse handbalselectie. Bij de verloren wedstrijd tegen Kroatië (27-25), in april, maakte Polman haar rentree in een wedstrijd. Ze was met zes treffers meteen topscorer.

Destijds gaf ze aan dat ze nog niet alles durfde met haar knie. "Als ik ja zou zeggen, zou ik liegen. Dat heeft ook tijd nodig. Het laatste stukje zit in je hoofd. Ik denk dat je ook gewoon een paar keer een flinke klap moet krijgen."

Bekijk hieronder het interview met Polman na haar terugkeer in maart.

Handbalster Polman is terug bij Oranje: 'Alles gaat nog een beetje sloom'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl