Estavana Polman
NOS Sport

Polman traint weer met Oranje, maar speelt nog niet: 'Zo sloom als een olifant'

Estavana Polman voelt zich deze week "als een kind in een snoepwinkel". Na maanden revalideren na een zware knieblessure is de 28-jarige handbalster weer terug bij Oranje.

Hoe dat bevalt? "Gek, raar, maar wel weer lekker. Die meiden zijn veel moe. Ik denk alleen maar: loop niet te zeuren, ik wil lekker op dat trainingsveld staan."

Handbalster Polman is terug bij Oranje: 'Alles gaat nog een beetje sloom'

De Nederlandse handbalselectie heeft zich deze week op Papendal verzameld voor een oefenstage in aanloop naar de Olympische Spelen. Vrijdag en zondag speelt de regerend wereldkampioen in eigen land oefeninterlands tegen Slovenië.

En dat is nog wel zonder Polman, want de 28-jarige spelmaker is nog niet helemaal wedstrijdfit. Deze week traint ze alleen nog mee met de Nederlandse ploeg. "Alles gaat nog een beetje sloom. Handbal is net als fietsen: je verleert het niet, je moet alleen wel weer even wennen."

Krachttraining

In augustus vorig jaar scheurde Polman bij een training een kruisband in haar rechterknie. Om weer op topniveau te kunnen handballen, werkte ze de afgelopen maanden hard aan haar herstel in het krachthonk. Dat is te zien. "Ik moet wel wennen aan mezelf; ik ben 11 kilo aangekomen. Spier, maar ook wel wat vet", lacht Polman.

"Als je zo veel traint en weinig rent... Ik ben nu zo sloom als een olifant. Maar dat komt allemaal wel. Ik hoop dat ik juist veel sneller word, maar ik denk dat dat wel tijd nodig heeft."

Polman in actie bij de WK van 2019, waar ze werd uitgeroepen tot speelster van toernooi

Datzelfde geldt voor het vertrouwen in haar knie en de vraag of ze alles weer durft. "Als ik ja zou zeggen, zou ik liegen. Dat heeft ook tijd nodig. Het laatste stukje zit in je hoofd. Ik denk dat je ook gewoon een paar keer een flinke klap moet krijgen", aldus Polman.

Rentree in april?

Inmiddels heeft Polman alweer zes veldtrainingen meegedaan bij haar Deense club Esjberg. Ze hoopt in april weer wedstrijden te kunnen spelen. "Dat is nog steeds mijn doel en ik denk ook dat ik dat ga redden. Ik hoop dat ik ergens volgende week een warming-up kan meedoen met het team, in Denemarken."

En dan, de Spelen. Over vier maanden verwacht Polman zeker weer fit te zijn voor dat evenement. "Tuurlijk. Daar geloof ik in en daar doe ik alles voor. Ik geloof dat ik daar gewoon sta, en dat we gaan knallen met z'n allen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl