Davide Rebellin
NOS Wielrennen

Duitse truckchauffeur na negen maanden gearresteerd voor dodelijk ongeval Rebellin

De Duitse vrachtwagenchauffeur die ervan verdacht wordt voormalig profwielrenner Davide Rebellin aangereden te hebben, is gearresteerd in Italië. Rebellin was op slag dood na het ongeval in november 2022. De verdachte is overgebracht naar een gevangenis in Vicenza.

In juni had de vrachtwagenchauffeur zich al gemeld bij de politie in Steinfurt, over de grens bij Enschede. De Duitse chauffeur werd verplaatst naar een cel in Münster.

Hij is nu aangehouden nadat hij via de Brennerpas Italië binnenreed. De politie achterhaalde zijn identiteit met dank aan camera's die in de buurt van het ongeval stonden.

Chauffeur probeerde sporen uit te wissen

Na de Giro del Veneto nam Rebellin vorig jaar oktober op 51-jarige leeftijd afscheid van een lange wielercarrière. Een maand later overleed de Italiaan. De chauffeur van de truck reed door.

De fiets van Rebellin na het ongeluk op 30 november

Volgens de Italiaanse justitie heeft hij zijn vrachtwagen na het ongeval schoongemaakt, in een poging zoveel mogelijk sporen uit te wissen.

Lange carrière

Rebellin (51) won in zijn wielerloopbaan onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en driemaal de Waalse Pijl. In de Giro d'Italia boekte hij één etappezege. En hij schreef het eindklassement in de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice op zijn naam.

Bij de Olympische Spelen in 2008 won hij zilver in de wegwedstrijd, maar die medaille raakte hij kwijt na een positieve dopingtest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl