Davide Rebellin op een foto uit 2016
NOS Nieuws

Duitser die wordt verdacht van fataal ongeluk profrenner Rebellin aangehouden

De man die ervan wordt verdacht dat hij eind vorig jaar ex-profwielrenner Davide Rebellin doodreed, heeft zich in Duitsland gemeld bij de politie. Tegen de vrachtwagenchauffeur was een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd. Donderdag meldde hij zich met zijn advocaat bij de autoriteiten in Steinfurt, over de grens bij Enschede.

Davide Rebellin werd op 30 november in Noord-Italië met zijn fiets geraakt door een vrachtwagen. Hij overleed ter plekke. De vrachtwagenchauffeur reed na het ongeluk door. Uit bewakingsbeelden bleek later dat hij wel was uitgestapt en de wielrenner had zien liggen.

De fiets van Rebellin na het ongeluk op 30 november

De Italiaanse autoriteiten kwamen de Duitse chauffeur op het spoor door camerabeelden en getuigenverklaringen. Een paar weken na het fatale ongeluk werden de truck en de oplegger in beslag genomen. Die bleken schade te hebben en op specifieke plekken met een sterk reinigingsmiddel te zijn schoongemaakt. Van de bestuurder ontbrak toen nog ieder spoor.

De Duitse chauffeur zit nu in Münster in de cel. Mogelijk wordt hij overgeleverd aan Italië.

Carrière van dertig jaar

Davide Rebellin had een maand voor het ongeluk zijn carrière van dertig jaar beëindigd. Hij won daarin onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en driemaal de Waalse Pijl. In de Giro d'Italia boekte hij één etappezege en hij schreef het eindklassement in de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice op zijn naam. Bij de Olympische Spelen in 2008 won hij zilver in de wegwedstrijd, maar die medaille raakte hij kwijt na een positieve dopingtest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl