Tijl De Decker met zijn kassei als winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften.
NOS Wielrennen

Belgische wielerbelofte De Decker (22) overleden na trainingsongeval

De Belgische wielerbelofte Tijl De Decker (22) is overleden aan de gevolgen van een trainingsongeval. De Decker won dit jaar Parijs-Roubaix voor beloften en zou in 2024 de overstap maken naar de profploeg Lotto-Dstny.

Afgelopen woensdag botste De Decker tijdens een trainingsrit tegen de achterkant van een auto. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis van Lier gebracht en later overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen.

De Decker werd in kunstmatige coma gehouden, maar is aan zijn verwondingen bezweken.

'Ons hart is gebroken'

"Met grote droefheid melden we het overlijden van Tijl De Decker", schreef de ploeg op X, voorheen Twitter. "Ons hart is gebroken bij dit nieuws. Onze gedachten gaan uit naar Tijl zijn familie en geliefden in deze moeilijke tijd."

Tijl De Decker komt winnend over de streep in Parijs-Roubaix voor beloften.

De Decker reed voor de opleidingsploeg van Lotto-Dstny, dat in 2019 met Bjorg Lambrecht ook al een van zijn meest beloftevolle jonge renners verloor. De eveneens 22-jarige Lambrecht kwam in de Ronde van Polen ongelukkig in aanraking met een betonnen pijler en overleed.

De Deckers laatste wedstrijd was het Belgische kampioenschap voor beloften afgelopen weekend, waarin hij als vierde eindigde.

Rouwbanden

De renners van Lotto-Dstny zijn vandaag met rouwbanden van start gegaan in de derde rit van de Renewi Tour, de voormalige Benelux Tour. Veel andere profploegen hebben hun medeleven geuit via sociale media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl