Jacopo Venzo
NOS Wielrennen

Opnieuw wielrenner verongelukt: 17-jarige Italiaan Venzo overlijdt na val

De 17-jarige Italiaanse wielrenner Jacopo Venzo is overleden nadat hij vrijdag zwaar ten val was gekomen in de Ronde van Oostenrijk voor junioren. De rittenkoers werd zaterdag niet meer hervat.

De veiligheid in het wielrennen is de laatste weken een groot thema. In juni overleed de Zwitserse wielerprof Gino Mäder aan de gevolgen van een val in de Ronde van Zwitserland.

Kort voor de start van de Tour de France werd SafeR gepresenteerd. Die organisatie gaat voorstellen doen om de sport veiliger te maken.

'Diep geschokt'

Venzo, die reed voor de ploeg Campana Imballagi-Geo & Tex-Trentino, viel tijdens de eerste etappe bij de afdaling van de Mistelbacher Berg, ten noordoosten van Wenen. Hij werd na zijn val per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij zaterdagochtend aan zijn verwondingen bezweek.

"Diep geschokt moeten we meedelen dat de Italiaanse jonge atleet die gisteren ten val kwam, ondanks alle inspanningen van de artsen bezweken is aan zijn verwondingen", liet de organisatie weten. "Onze gedachten gaan uit naar de naasten, begeleiders en collega's."

"Met tranen in onze ogen en een gebroken hart delen we mee dat onze junior Jacopo Venzo ons heeft verlaten", meldde zijn team. "Ciao Jacopo, bedankt voor de fijne momenten samen. Je kunt je niet voorstellen hoeveel we je zullen missen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl