Vreugde bij Barcelona na de 1-0 van Pedri

FC Barcelona komt door twee late goals met de schrik vrij tegen Cadiz: 2-0

Landskampioen FC Barcelona leek in de Spaanse competitie opnieuw tegen puntenverlies aan te lopen, maar acht minuten voor tijd zorgde Pedri tegen Cadiz voor de verlossing. In blessuretijd bepaalde invaller Ferran Torres de eindstand: 2-0.

Atlético Madrid kwam op bezoek bij Real Betis niet verder dan een gelijkspel (0-0). Memphis Depay werd in de 64ste minuut gewisseld.

Gedenkwaardige avond Barcelona

Voor Barcelona was het gezien de locatie sowieso een gedenkwaardige avond. Het in 1957 in gebruik genomen Camp Nou ondergaat namelijk een renovatie, waardoor er voor langere tijd wordt uitgeweken naar het Olympisch Stadion in de wijk Montjuïc.

Voor rust was er echter weinig reden tot juichen voor de ploeg van de geschorste trainer Xavi, die vorige week tegen Getafe (0-0) een rode kaart kreeg na aanmerkingen op de leiding en dus niet langs de lijn stond.

Barcelona, met Frenkie de Jong in de basis en gekozen tot man van de wedstrijd, kreeg wel een aantal kansen, maar onder anderen Lamine Yamal, vervanger van de geschorste Raphinha, vond Cadiz-keeper Jeremías Ledesma op zijn weg.

Lamine Yamal

Yamal, met 16 jaar en 38 dagen de jongste basisspeler ooit bij FC Barcelona, zag net als zijn teamgenoten Cadiz een keer gevaarlijk worden. Na een fout van Alejandro Balde redde doelman Marc-André ter Stegen op een inzet van Roger Martí.

Ook in de tweede helft kwamen de bezoekers dicht bij een verrassende voorsprong. Rubén Alcaraz schoot na een geslaagde uitbraak naast het doel van Ter Stegen.

Geen strafschop

Barcelona drong in de slotfase nog wel aan, maar Robert Lewandowski kreeg geen penalty na een schermutseling met Luis Hernández. Ledesma onderscheidde zich bovendien met een aantal ingrepen.

Zo leek het net als een week eerder tegen Getafe op 0-0 uit te draaien, tot de ingeving van Pedri. De 2-0 van Ferran Torres maakte aan alle onzekerheid een einde.