NOS Voetbal

Wieffer is door nieuwe positie 'beetje de weg kwijt' bij puntenmorsend Feyenoord

"Ik ben in het veld soms een beetje de weg kwijt, ofzo. Het moet gewoon beter, ik weet het ook niet." Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer was zondagmiddag in De Kuip na het gelijkspel in de seizoensouverture tegen Fortuna Sittard (0-0) eerlijk over de slechte vorm waarin hij momenteel steekt.

De middenvelder is vooralsnog geen schim van de voetballer die Feyenoord afgelopen seizoen naar grote hoogte stuwde en daarmee ook een plaats in de selectie van het Nederlands elftal afdwong.

Wieffer heeft moeite met zijn positie als 'nummer 8' in het elftal van trainer Arne Slot, de plek die de naar Benfica vertrokken Orkun Kokcü afgelopen jaar bekleedde. "Ik vind het moeilijk om de ruimtes te vinden en waar ik precies moet lopen", legde de international uit.

Wieffer was tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV al zoekende en ook in de eerste helft tegen Fortuna speelde hij matig.

"Ik moet gewoon zorgen dat ik aan die positie ga wennen en dat ik mijn best doe. Ik heb daar de afgelopen twee jaar niet gespeeld. Het is een andere manier van spelen dan wanneer ik op de 'nummer 6'-positie sta. Maar geen excuses, ik moet gewoon zorgen dat het goed gaat", vertelde Wieffer.

Op vertrouwde plek

Hij speelde in de tweede helft tegen Fortuna wel op zijn vertrouwde plek en het ging direct een stuk beter. "Het is positief dat het toen meteen beter ging, maar er moet gewoon nog wat gebeuren."

Slot beaamde eerder dat hij nog naar zijn ideale samenstelling op het middenveld van Feyenoord zoekt sinds het vertrek van Kökcü en Sebastian Szymański.

Maar de trainer vindt ook dat Wieffer naar zichzelf moet kijken. "Als hij simpele ballen niet naar zijn medespelers speelt, dan zou je dat kunnen afleiden aan de positie waarop hij speelt, maar dat zit 'm denk ik ook in de ongelukkige fase waarin hij in de eerste 25 minuten zat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl