NOS Voetbal

PSV gewaarschuwd voor luchtmacht Sturm Graz: 'Weinig corners weggeven'

Als PSV dinsdagavond een goed resultaat wil boeken in de voorronde van de Champions League, moet de sterke luchtmacht van Sturm Graz scherp in de gaten gehouden worden. Dat zei trainer Peter Bosz maandag in aanloop naar het duel in het Philips Stadion.

Sturm Graz werd vorig seizoen tweede in de Oostenrijkse competitie achter kampioen Red Bull Salzburg. Ook dit jaar lijkt trainer Christian Ilzer de zaken voor elkaar te hebben. In de voorbereiding verraste zijn ploeg met een 2-0 zege op de Turkse topclub Galatasaray.

Ook in de competitie startte Sturm Graz sterk. In de eerste twee duels werd gewonnen van Austria Wien en LASK Linz.

Bosz weet waar gevaar ligt tegen Sturm Graz: 'Zijn heel sterk in spelhervattingen'

Bosz kent de kwaliteiten van de Oostenrijkse ploeg. "Ze zullen vroeg de lange bal proberen te spelen, ze zijn snel in de omschakeling en ze zijn goed in spelhervattingen."

En zeker dat laatste is iets om voor op te passen, benadrukt de trainer. "Ze hebben heel veel uit hoekschoppen gescoord. Daar zijn ze gewoon heel goed in. Het is dus aan ons om weinig corners weg te geven."

'Geen euforie'

PSV kreeg afgelopen vrijdag de complimenten na een sterk optreden tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal. Dat betekent niet dat er in Eindhoven een hosanna-sfeer heerst na de 1-0 overwinning op de landskampioen.

"Die euforie heb ik vooral bij de buitenwacht opgemerkt. Misschien waren mensen wel verrast dat wij zo konden voetballen", lacht Bosz. "We waren blij, maar er was zeker geen sprake van euforie. De spelers realiseren dat dit weer een hele andere wedstrijd is, een heel belangrijke bovendien."

Als PSV het tweeluik met Sturm Graz overleeft, wacht de beslissende play-off om Champions League-voetbal. Maandagmiddag werd bekend dat het Schotse Rangers of Zwitserse Servette daarin de mogelijke tegenstander is.

Maar op een weerzien met Rangers, waar vorig jaar van werd verloren, wil Bosz nog niet vooruitlopen. "Sturm Graz is gewoon ook niet simpel te kloppen. Het is een heel degelijke, stabiele ploeg."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl