NOS Voetbal

Steijn wacht bij Ajax op transfers: 'Willen echt voor nummers één op lijstje gaan'

Steijn moet wachten op transfers: 'Willen echt voor 'nummers 1` op lijstje gaan'

Maurice Steijn, sinds deze zomer trainer van Ajax, heeft er begrip voor dat hij nog maar nauwelijks nieuwe spelers heeft mogen verwelkomen. Technisch directeur Sven Mislintat haalde tot nu toe alleen de transfervrije Branco van den Boomen en het Bosnische talent Benjamin Tahirovic.

Steijn werkt momenteel in het Duitse Beieren met de Ajax-selectie toe naar het nieuwe seizoen. Hij zag met Jurriën Timber en Dusan Tadic twee sterkhouders vertrekken.

In een oefenwedstrijd tegen Anderlecht kwamen vorige week een aantal zwakke plekken van Ajax aan het licht. In Brussel werd het 3-0 voor de Belgen. Steijn gaf daarna aan dat hij vond dat Ajax nog zeker vier versterkingen nodig heeft.

Geduld opbrengen

"We hebben zeker twee verdedigers, mogelijk een middenvelder en een spits nodig", vertelt hij nu. "Brian Brobbey is nu onze enige spits en we willen overal dubbel bezet zijn."

Ondanks dat transfertargets als Josip Sutalo en Eduard Spertsyan nog steeds niet binnen zijn, en er geen garantie is dat dat gaat lukken, blijft Steijn rustig.

Steijn geeft aanwijzingen aan zijn spelers tijdens het oefenduel met Anderlecht

"Ik weet waar Sven (Mislintat, red.) mee bezig is en ook hij weet dat we het liefst zo snel mogelijk een complete selectie hebben staan. Maar we willen echt voor de nummers één op ons lijstje willen gaan en niet voor de nummers twee of drie. Dan zul je soms iets meer geduld moeten hebben."

Karakter

In Beieren heeft Ajax zijn trainingskamp opgeslagen bij het hoofdcomplex van shirtsponsor adidas. Steijn wil daar niet alleen aan de technische en tactische kwaliteiten van zijn ploeg werken, maar de selectie ook op mentaal vlak verbeteren.

"We werken aan de manier van druk zetten en aan variatie in onze opbouw. Maar het gaat op zo'n kamp ook om de groepsdynamiek. De grote winst zit tot nu toe dan ook in het groepsgevoel."

'Hagenees' Steijn: 'Ik hou van Ajax, ben Ajacied. We gaan voor het kampioenschap'

Volgens Steijn is er voor Ajax namelijk juist op dat vlak veel te halen. "Van mijn kant probeer ik ook een stuk karakter aan de ploeg toe te voegen. We staan voor mooi voetbal, maar moeten ook als team opereren, pijn lijden en voor elkaar opkomen."

Ajax speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen het Duitse Augsburg, waarna de voorbereiding wordt afgesloten met een duel met Borussia Dortmund.

Op zaterdag 12 augustus begint het seizoen voor Ajax echt, met een thuiswedstrijd in de eredivisie tegen Heracles.

Calvin Bassey tijdens de voorbereiding: de Nigeriaanse verdediger vertrekt naar het Engelse Fulham

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl