NOS Nieuws

Supermarktketens Nettorama en Boni fuseren

Supermarktketens Nettorama en Boni gaan fuseren. De combinatie gaat verder onder de naam Nettorama. Dat betekent dat Boni uit het straatbeeld gaat verdwijnen. De bedrijven maken dat vandaag bekend.

Boni heeft op dit moment 51 winkels, Nettorama 32. Samen hebben ze 6800 mensen in dienst. Niemand van het personeel in de winkels verliest een baan na de fusie. Dat kan doordat de winkels over het land gespreid zijn. Op het hoofdkantoor verdwijnt op termijn wel een aantal banen.

De komende jaren worden de Boni supermarkten omgebouwd tot Nettorama-winkels.

Steeds minder ketens

Volgens Boni is schaalvergroting een belangrijke reden voor de fusie. "Schaalvergroting is in de huidige marktomstandigheden nodig om klanten tegen de laagste prijzen te blijven bedienen en aantrekkelijk te blijven als werkgever", zegt Bouke van der Wal, Boni-directeur in een persbericht over de fusie.

Het aantal supermarktketens neemt al jaren af. Eerder fuseerden supermarktketens Plus en Coop, supermarkt Deen werd overgenomen door drie andere supermarktketens en ook Jan Linders is verdwenen en omgebouwd tot Albert Heijn. Langer geleden verdwenen de namen van C1000, Edah en Super de Boer al.

De Autoriteit Consument en Markt en Ondernemingsraad van Boni moeten nog akkoord gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl