NOS Sport

Synchroonduo Steenbeek/De Brouwer eindigt bij WK als achtste op vrije kür

Bregje de Brouwer: gevoel was goed, de uitslag helaas minder

De synchroonzwemsters Marloes Steenbeek en Bregje de Brouwer zijn bij de WK in het Japanse Fukuoka achtste geworden in de vrije oefening. Het duet kreeg een totaal van 206,0396 punten toebedeeld.

De wereldtitel was voor de Oostenrijkse tweeling Anna-Maria en Eirini-Marina Alexandri met 255,4583 punten. Daarmee bleven ze de Chinese zussen Wang (Liuyi en Qianyi) nipt voor. Het verschil was slechts 0,2103. Het brons ging naar het Japanse duet Moe Higa en Mashiro Yasunaga.

Steenbeek en De Brouwer hadden zich als zesde voor de finale gekwalificeerd en deden het in de eindstrijd dus ietsje minder. Met tweelingzus Noortje eindigde Bregje de Brouwer zondag als zevende in de finale van de technische uitvoering.

'Strijd tussen ons drieën'

Steenbeek had de plaats ingenomen van Noortje de Brouwer, die lange tijd uit de roulatie was met een schouderblessure, maar inmiddels weer op de weg terug is. Hoe dat nu verder gaat, is nog onduidelijk. Steenbeek: "Het is op dit moment een strijd tussen ons drieën, niet een tegen een. Gewoon hard trainen dit jaar en dan kijken wie de beste is."

Bregje de Brouwer was dit jaar een zekerheidje, maar weet: "Er kan nog van alles gebeuren. We gaan er alle drie voor vechten en we gaan zien wie eruit komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl