Noortje en Bregje de Brouwer
NOS Sport

Geen stunt De Brouwer-zussen bij WK synchroonzwemmen: zevende in finale

Synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer hebben bij de WK in Fukuoka niet voor een stunt kunnen zorgen in de finale van de technische oefening. De 24-jarige tweelingzussen eindigden als zevende met 231,779 punten.

Het Japanse tweetal Moe Higa en Mashiro Yasunaga veroverde voor eigen publiek de gouden medaille. Zij kwamen tot een score van 272,950 en lieten de concurrentie daarmee ruim achter zich.

Voor het eerst weer samen

Het Nederlandse duet kwam voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Tokio weer samen in actie, nadat Noortje de Brouwer lange tijd uit de roulatie was geweest met een schouderblessure.

De Brouwer-zussen zevende op WK: 'Balen dat we het laten liggen'

Met een herhaling van hun score uit de kwalificatie (259,963) hadden de zussen in de eindstrijd een bronzen medaille gepakt, maar de jury was van oordeel dat de uitvoering van de finale-oefening zeker in het eerste deel niet vlekkeloos was.

"Het is balen dat we daar wat hebben laten liggen", aldus Noortje de Brouwer. "Maar gezien ons optreden in de voorrondes kunnen we al met al tevreden zijn met deze terugkeer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl