Noortje en Bregje de Brouwer tijdens een open training in 2021
NOS Sport

Zussen De Brouwer naar WK-finale synchroonzwemmen: 'Fijn weer samen te zijn'

Synchroonzwemsters en tweelingzussen Noortje en Bregje de Brouwer hebben zich bij de WK zwemmen in het Japanse Fukuoka geplaatst voor de finale van de technische uitvoering. Het koppel gaat met een score van bijna 260 (259,9635) punten als vierde door naar de eindstrijd.

De Chinese tweelingzussen Liuyi en Qianyi Wang behaalden in de voorronde ruim 280 punten en waren daarmee verreweg het beste. De finale van de technische uitvoering staat zondag op het programma.

Weer samen

Het is voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Tokio in 2021 dat de 24-jarige Noortje en Bregje weer samen in wedstrijdverband in actie komen. Eerstgenoemde was lange tijd uit de roulatie door een schouderoperatie.

Noortje: "Ik had verwacht dat ik mezelf meer druk zou opleggen, alleen het voelde ontzettend goed. Ik ben nog niet helemaal fit, maar waar we nu mee zijn gestart mogen we erg tevreden mee zijn."

Tweelingszusjes Brouwers bereiken WK-finale synchroonzwemmen: 'Trots op deze prestatie'

"Het is een ontzettend fijn gevoel om weer terug te zijn samen", reageert zus Bregje met een brede lach. "Op de prestatie die we vandaag geleverd hebben, mogen we heel trots zijn."

Bregje de Brouwer vormde bij afwezigheid van haar zus een duo met Marloes Steenbeek. Op de Europese Spelen in het Poolse Krakau vorige maand behaalden zij zilver bij de technische uitvoering.

Steenbeek en De Brouwer komen bij de WK als koppel in actie op de vrije kür. Daar mogen de zwemsters, in tegenstelling tot de technische uitvoering, een eigen invulling aan geven. De voorronde daarvan is volgende week dinsdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl