NOS NieuwsAangepast

Zeker acht gewonden bij aanslag in Tel Aviv

Bij een aanslag in de Israëlische stad Tel Aviv zijn zeker acht mensen gewond geraakt. Volgens Israëlische media reed een man met een auto in op voetgangers, waarna hij uitstapte en op mensen in begon te steken. Drie gewonden zijn in kritieke toestand.

De aanslagpleger is volgens de Israëlische krant Haaretz doodgeschoten door een gewapende burger. Volgens de politie was de dader een 23-jarige Palestijn van de bezette Westelijke Jordaanoever. De politie gaat uit van een terroristische aanslag.

Beelden van vlak na de aanslag:

Man rijdt in op voetgangers in Tel Aviv

Volgens de Israëlische krant Haaretz heeft Hamas de dader geprezen. "De heroïsche aanslag in Tel Aviv is de eerste reactie op de misdaden van de bezetter tegen onze mensen in Jenin", zo citeerde de krant Hamas-woordvoerder Hazem Qassem.

Inval vluchtelingenkamp Jenin

In de nacht van zondag op maandag viel het Israëlische leger een vluchtelingenkamp binnen in Jenin, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Het kamp wordt gezien als bolwerk van verzet van gewapende militanten. De actie loopt nog steeds.

Volgens Palestijnse bronnen zijn er bij de operatie zeker tien doden gevallen, ook zijn er zo'n honderd gewonden. Enkele duizenden Palestijnen zijn op de vlucht geslagen. Het is een van de grootste Israëlische legeroperaties op de Westoever in twintig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl