Een inwoner van Blaricum maakte foto's van het depot
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Post in Blaricum dagen vertraagd wegens tekort aan bezorgers

Inwoners van Blaricum wachten al dagenlang op hun post. PostNL kampt met een flinke achterstand door personeelstekort. Dat bevestigt een woordvoerder aan NH Nieuws.

Dagna Hoogkamer, woordvoerder van PostNL, erkent dat de postbezorging in Blaricum niet op orde is. "Er zijn problemen met de bezetting vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. De post kan soms een paar dagen later zijn."

PostNL heeft een extern bedrijf ingehuurd dat de achterstanden moet wegwerken. Maar dat is geen oplossing voor de lange termijn, zegt Hoogkamer. "Personeelstekort is een structureel probleem en we zijn hard op zoek naar nieuwe postbezorgers. Mensen trekken terecht aan de bel als ze langer moeten wachten op de post. Het lukt ons nu simpelweg niet."

Wanneer de postbezorging weer volgens planning verloopt, weet Hoogkamer niet. "Aan de mensen die er last van hebben, bieden we onze excuses aan. Het is heel vervelend. Mensen rekenen op ons." PostNL hoopt dat er begrip is voor de situatie. "Mensen weten dat er krapte is op de arbeidsmarkt. Wij zijn hier niet uniek in."

Rouwkaart na de uitvaart

Een inwoner van Blaricum was zo benieuwd waar haar post bleef, dat ze besloot zelf een bezoekje aan het lokale postdepot te brengen. "De deur van de loods stond open en toen zag ik allemaal zakken post. De jongen die daar op dat moment stond, had een andere wijk gelopen en kon ook niet helpen. Er is gewoon te weinig personeel", aldus de vrouw.

Volgens haar hebben veel mensen in de buurt-appgroep het over het uitblijven van de post. "Mensen wachten op inloggegevens van de bank, rekeningen of papieren van de RDW", zegt de inwoner. "Verderop kreeg iemand een rouwkaart op de dag na de uitvaart", zegt ze tegen de omroep.

Blaricummers mogen de post niet zelf gaan halen op het depot. "Dat is niet de manier waarop we werken. Ophalen behoort niet tot de mogelijkheden", aldus PostNL.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl