Felicitaties voor Pien Sanders

Hockeysters winnen Pro League na benauwde zege op Duitsland

De Nederlandse hockeysters hebben de Pro League gewonnen dankzij een 2-1 zege op Duitsland in Amstelveen. Pien Sanders en Pien Dicke tekenden voor de Nederlandse treffers.

Nederland had de overhand in de eerste twee kwarten, maar tot grote kansen leidde dat niet. De Duitsers moesten het doen met wat kleine mogelijkheden, maar werden in ieder geval niet zo overklast als afgelopen vrijdag. Toen won de ploeg van bondscoach Paul van Ass met maar liefst 5-0 van Duitsland.

Sanders breekt de ban

Ook in het derde kwart leek Nederland niet te gaan scoren, tot Sanders een kunststukje uitvoerde op slag van het einde van kwart drie. Ze werkte een door de keepster van Duitsland gekeerde strafcorner al vallend vanuit de lucht in het doel: 1-0.

In het vierde kwart moesten de Nederlandse vrouwen flink wat incasseren, Margot van Geffen en Xan de Waard kwamen hard in aanraking met een Duitse arm, maar konden verder spelen. Duitsland zette ondertussen flink aan, wat Nederland ruimte gaf om een gevaarlijke tegenaanval te plaatsen.

Pien Sanders

Via Joosje Burg kwam de bal terecht bij Dicke, die de bal in het doel werkte: 2-0. Voorafgaand aan het doelpunt wilden de Duitse vrouwen een vrije slag, maar die kregen ze niet. Na deze treffer leek de wedstrijd beslist.

Hoewel, kort voor tijd maakte Duitsland nog 2-1. Keepster Noelle Rother ging eruit voor een extra spits en zo werd het nog een paar minuten billenknijpen. Uiteindelijk sleepten de Nederlandse vrouwen de overwinning uit het vuur.

Drie wedstrijden om de eer

Dinsdag spelen de vrouwen tegen Nieuw-Zeeland en daarna nog twee keer tegen België. Maar die wedstrijden zijn dus alleen nog voor de eer. Na de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland krijgt Nederland overigens de prijs uitgereikt, de voorzitter van hockeybond FIH is dan pas in Amstelveen.