Hockeysters vrouwen ontsnappen tegen de Verenigde Staten.

Hockeysters voorkomen blamage tegen VS en buigen 2-0 achterstand om in zege

De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League een blamage weten te voorkomen tegen de Verenigde Staten. Het team van bondscoach Paul van Ass kwam in Londen met 2-0 achter, maar kon een nederlaag na rust alsnog omzetten in een zege. Het werd uiteindelijk toch nog 3-2 in het Lee Valley Hockey and Tennis Centre in Londen.

Het was de tweede keer in vier dagen tijd dat de twee landen het tegen elkaar opnamen. Ook afgelopen zaterdag verliep de eerste helft al moeizaam voor de Nederlandse vrouwen, maar ze walsten na rust nog alsnog met 6-0 over Amerika heen.

Nu kwam de olympisch kampioen al in de eerste minuut op achterstand. Tamer Abigail zette de Amerikaanse ploeg op voorsprong en toen Rodgers Megan in de 35e minuut voor de 2-0 zorgde, leek een sensatie in de maak. Oranje richtte zich daarna alsnog op. Joosje Burg scoorde twee keer en Renée van Laarhoven maakte in de 55e minuut het winnende doelpunt.

Vertekend beeld

Nederland staat derde in de Pro League. De stand geeft echter een vertekend beeld. Oranje won negen van de tien gespeelde wedstrijden en speelde er eentje gelijk. Koploper Australië speelde al zestien duels en nummer twee Argentinië vijftien.

De volgende wedstrijd voor het team van Van Ass in de Pro League is vrijdag in Amsterdam tegen Duitsland.