Maarten van der Weijden aan het begin van de elfstedentriatlon
NOS Nieuws

Tussenstand elfstedentriatlon Maarten van der Weijden op 3,4 miljoen euro

De teller van de opbrengst van de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden staat op de dag voor de uitgestelde finish in Leeuwarden op ruim 3,4 miljoen euro. Dat meldt de stichting van Van der Weijden. De opbrengst gaat naar onderzoek naar kanker.

Mensen kunnen zelf een stukje meezwemmen, wandelen of fietsen en zich hiervoor laten sponsoren om zo ook geld op te halen voor het onderzoek.

Van der Weijden begon op 18 juni aan de triatlon die bestaat uit 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen.

Finish uitgesteld

Vandaag zou de laatste dag van de Elfstedentriatlon van Maarten van der Weijden zijn, maar door vermoeidheid stelt hij de finish uit tot morgen. Van der Weijden slaapt vannacht in Dokkum en zal morgen de tocht hervatten. Het is nog onduidelijk hoe laat hij dit gaat doen.

Al eerder deed de voormalig olympisch kampioen en wereldkampioen een poging om de Elfstedenroute zwemmend af te leggen, maar na 163 kilometer moest Van der Weijden toen opgeven omdat hij ziek werd. In 2019 slaagde de poging wel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl