NOS Sport

Nieuwe uitdaging Van der Weijden voor goed doel: triatlon in eigen huis

Triatlon in eigen huis: Van der Weijden toont zijn 'sportcomplex'

Maarten van der Weijden, olympisch kampioen openwaterzwemmen en de enige Nederlander die de Elfstedentocht zwemmend heeft voltooid, heeft een nieuwe uitdaging bedacht om geld in te zamelen voor het goede doel.

De 39-jarige Van der Weijden gaat op 9 januari een triatlon afwerken. Dat doet hij op een bijzondere locatie: thuis.

De triatlon bestaat uit 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een 42 kilometer hardlopen. Het zwemmen zal Van der Weijden in een speciaal zwembad met stroming in zijn tuin doen, het fietsen doet hij op een hometrainer en voor de marathon gebruikt hij een loopband.

Van der Weijden roept mensen op om zelf mee te doen of om te doneren. Het opgehaalde geld is bedoeld voor TIPZO, een onderzoeksproject dat is gericht op zorg voor mensen met ongeneeslijke kanker en hun naasten.

Vorig jaar haalde Van der Weijden meer dan 6 miljoen euro op voor het kankeronderzoek door zwemmend de Elfstedentocht te voltooien. In 2018 had hij ook al een poging gedaan, maar strandde hij na 55 uur zwemmen acht kilometer voor Dokkum.

Begin dit jaar probeerde Van der Weijden het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbeteren, ook om geld voor kankeronderzoek in te zamelen, maar hij moest na ruim 18 uur en 78 kilometer opgeven.

Bekijk een sfeerimpressie van de Elfstedentocht van Van der Weijden in juni 2019.

De mooiste beelden van de Elfstedenzwemtocht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl